Držiteľ vodičského preukazu je povinný…
Chceš si to najprv vyskúšať?
Správna odpoveď: C – odovzdať orgánu Policajného zboru neplatný vodičský preukaz do 7 dní odo dňa nadobudnutia právoplatnosti rozhodnutia, ktorým mu súd uložil ochranné liečenie alebo mu súd alebo iný príslušný orgán uložil zákaz činnosti viesť motorové vozidlo
Vysvetlenie redakcie Autorady.sk
Ochranné liečenie ukladá súd, zákaz činnosti viesť motorové vozidlo súd alebo iný príslušný orgán. Počas nich sa vodičský preukaz považuje za neplatný, a preto ho musíš odovzdať polícii do 7 dní.
Dôležitý je začiatok lehoty: počíta sa odo dňa, keď rozhodnutie nadobudlo právoplatnosť. Lehoty 15 ani 30 dní tu zákon neuvádza.
§ 98 ods. 1 zákona o cestnej premávkeDržiteľ vodičského preukazu je povinný … d) odovzdať orgánu Policajného zboru neplatný vodičský preukaz do siedmich dní odo dňa nadobudnutia právoplatnosti rozhodnutia, ktorým mu súd uložil ochranné liečenie alebo mu súd alebo iný príslušný orgán uložil zákaz činnosti viesť motorové vozidlo …
Zvládneš celý test?
40 otázok, 30 minút, rovnaké body ako na skúške.
Ďalšie otázky z okruhu
Všetky →- Držiteľ vodičského preukazu…je povinný odovzdať orgánu Policajného zboru vodičský preukaz do 7 dní odo…
- Držiteľ vodičského preukazu…je povinný odovzdať orgánu Policajného zboru neplatný vodičský preukaz podľa zákona o…
- Držiteľ vodičského preukazu je povinný…oznámiť orgánu Policajného zboru do 7 dní zničenie, stratu alebo odcudzenie vodičského…
- Držiteľ vodičského preukazu…je povinný oznámiť orgánu Policajného zboru do 7 dní zničenie, stratu alebo…
- Držiteľ vodičského preukazu je povinný oznámiť orgánu Policajného zboru do 7 dní…zničenie, stratu alebo odcudzenie vodičského preukazu.
- Ak držiteľ vodičského preukazu, ktorý bol obnovený z dôvodu straty alebo odcudzenia, svoj predchádzajúci vodičský preukaz nájde alebo získa späť…je povinný predchádzajúci vodičský preukaz bezodkladne odovzdať orgánu Policajného zboru.
Otázky, odpovede a obrázky: oficiálne testové otázky Ministerstva vnútra SR. Vysvetlenia: redakcia Autorady.sk. Cvičný test nenahrádza skúšku na dopravnom inšpektoráte.
