Držiteľ vodičského preukazu…
Chceš si to najprv vyskúšať?
Správna odpoveď: B – je povinný oznámiť orgánu Policajného zboru do 7 dní zničenie, stratu alebo odcudzenie vodičského preukazu
Vysvetlenie redakcie Autorady.sk
Oznámiť zničenie, stratu alebo odcudzenie vodičského preukazu je povinnosť, nie dobrovoľná možnosť, a lehota je 7 dní. Polícia sa tak dozvie, že preukaz už nemá byť v obehu – po nahlásení je neplatný.
Pri dokladoch vozidla je to prísnejšie: stratu alebo odcudzenie osvedčenia o evidencii či technického osvedčenia musíš oznámiť bezodkladne.
§ 98 ods. 1 zákona o cestnej premávkeDržiteľ vodičského preukazu je povinný … g) oznámiť orgánu Policajného zboru do siedmich dní zničenie, stratu alebo odcudzenie vodičského preukazu
§ 39 ods. 8 zákona č. 106/2018 Z. z. o prevádzke vozidiel… stratu alebo odcudzenie týchto dokladov je povinný bezodkladne oznámiť orgánu Policajného zboru.
Zvládneš celý test?
40 otázok, 30 minút, rovnaké body ako na skúške.
Ďalšie otázky z okruhu
Všetky →- Držiteľ vodičského preukazu je povinný oznámiť orgánu Policajného zboru do 7 dní…zničenie, stratu alebo odcudzenie vodičského preukazu.
- Ak držiteľ vodičského preukazu, ktorý bol obnovený z dôvodu straty alebo odcudzenia, svoj predchádzajúci vodičský preukaz nájde alebo získa späť…je povinný predchádzajúci vodičský preukaz bezodkladne odovzdať orgánu Policajného zboru.
- Vodič…je povinný mať pri sebe platné doklady predpísané zákonom.
- Motorové vozidlo určitej skupiny smie viesť len osoba, ktorá je držiteľom…vodičského oprávnenia príslušnej skupiny.
- Držiteľ vodičského oprávnenia skupiny B, ktorému bolo vodičské oprávnenie skupiny B udelené pred dovŕšením veku 18 rokov, môže do dovŕšenia veku 18 rokov, najmenej však tri mesiace, viesť motorové vozidlo…skupiny B len v prítomnosti osoby sediacej na mieste spolujazdca vedľa vodiča,…
- Držiteľ vodičského oprávnenia skupiny AM smie viesť motorové vozidlá skupiny AM, kde patria…ľahké dvojkolesové motorové vozidlá kategórie L1e s najväčšou konštrukčnou rýchlosťou vyššou ako…
Otázky, odpovede a obrázky: oficiálne testové otázky Ministerstva vnútra SR. Vysvetlenia: redakcia Autorady.sk. Cvičný test nenahrádza skúšku na dopravnom inšpektoráte.
