Držiteľ vodičského preukazu…
Chceš si to najprv vyskúšať?
Správna odpoveď: A – je povinný oznámiť orgánu Policajného zboru do 7 dní zmenu zdravotnej spôsobilosti a psychickej spôsobilosti
Vysvetlenie redakcie Autorady.sk
Zdravotná a psychická spôsobilosť je jednou z podmienok, bez ktorých ti vodičské oprávnenie neudelia. Ak sa tvoja zdravotná alebo psychická spôsobilosť zmení, musíš to polícii oznámiť do 7 dní – nie do 15 dní a nie je to dobrovoľné.
Polícia potom môže rozhodnúť o preskúmaní tvojej spôsobilosti, aby za volantom nesedel niekto, kto vozidlo bezpečne viesť nedokáže.
§ 98 ods. 1 zákona o cestnej premávkeDržiteľ vodičského preukazu je povinný … b) oznámiť orgánu Policajného zboru do siedmich dní zmenu svojich osobných údajov uvedených vo vodičskom preukaze, zmenu zdravotnej spôsobilosti a psychickej spôsobilosti alebo podstatnú zmenu svojej podoby
Zvládneš celý test?
40 otázok, 30 minút, rovnaké body ako na skúške.
Ďalšie otázky z okruhu
Všetky →- Držiteľ vodičského preukazu je povinný…oznámiť orgánu Policajného zboru do 7 dní podstatnú zmenu svojej podoby.
- Držiteľ vodičského preukazu, ktorému sa rozhodnutím obmedzilo alebo odobralo vodičské oprávnenie…je povinný odovzdať orgánu Policajného zboru neplatný vodičský preukaz a medzinárodný vodičský…
- Držiteľ vodičského preukazu je povinný…odovzdať orgánu Policajného zboru neplatný vodičský preukaz do 7 dní odo dňa…
- Držiteľ vodičského preukazu…je povinný odovzdať orgánu Policajného zboru vodičský preukaz do 7 dní odo…
- Držiteľ vodičského preukazu…je povinný odovzdať orgánu Policajného zboru neplatný vodičský preukaz podľa zákona o…
- Držiteľ vodičského preukazu je povinný…oznámiť orgánu Policajného zboru do 7 dní zničenie, stratu alebo odcudzenie vodičského…
Otázky, odpovede a obrázky: oficiálne testové otázky Ministerstva vnútra SR. Vysvetlenia: redakcia Autorady.sk. Cvičný test nenahrádza skúšku na dopravnom inšpektoráte.
