Vozidlo sa považuje za technicky nespôsobilé na prevádzku v cestnej premávke, najmä ak…
Chceš si to najprv vyskúšať?
Správna odpoveď: C – brzdové svetlo alebo jeho svetelný zdroj je nefunkčný
Vysvetlenie redakcie Autorady.sk
Brzdové svetlo je pre vodiča za tebou hlavný signál, že spomaľuješ. Keď nesvieti svietidlo alebo jeho svetelný zdroj (žiarovka, LED), vodič za tebou zareaguje neskôr a hrozí náraz zozadu. Preto je to nebezpečná chyba a vozidlo je technicky nespôsobilé.
Klimatizácia povinná nie je a výška stretávacích svetiel nad vozovkou medzi nebezpečnými chybami vyhlášky nie je.
§ 3 vyhlášky č. 134/2018 Z. z.Vozidlo sa považuje za technicky nespôsobilé na prevádzku v cestnej premávke, najmä ak sú zistené nebezpečné chyby v týchto oblastiach: … d) osvetľovacie zariadenia a časti elektronického systému, ak 1. brzdové svietidlo alebo jeho svetelný zdroj je nefunkčný,
Zvládneš celý test?
40 otázok, 30 minút, rovnaké body ako na skúške.
Ďalšie otázky z okruhu
Všetky →- Vozidlo sa považuje za technicky nespôsobilé na prevádzku v cestnej premávke, najmä ak…brzdový bubon alebo kotúč je nadmerne opotrebovaný, nadmerne poškodený, nedostatočne upevnený alebo…
- Vozidlo sa považuje za technicky nespôsobilé na prevádzku v cestnej premávke, najmä ak…je nedostatočná nosnosť pneumatiky alebo jej rýchlostná kategória pri aktuálnom používaní, pneumatika…
- Vozidlo sa považuje za technicky nespôsobilé na prevádzku v cestnej premávke, najmä ak…je riziko odpadnutia systému obmedzenia zvuku.
- Osvetlenie vozidla musí byť počas prevádzky v cestnej premávke…za všetkých prevádzkových podmienok a poveternostných podmienok dobre viditeľné a nemôže byť…
- Na vozidlách sa môžu počas prevádzky v cestnej premávke používať…len svetelné zdroje a zariadenia v predpísanom počte a s predpísanou farbou…
- Vozidlo sa považuje za technicky nespôsobilé na prevádzku v cestnej premávke, najmä ak…mechanizmus riadenia má narušenú funkčnosť.
Otázky, odpovede a obrázky: oficiálne testové otázky Ministerstva vnútra SR. Vysvetlenia: redakcia Autorady.sk. Cvičný test nenahrádza skúšku na dopravnom inšpektoráte.
