Za motorovým vozidlom s prívesom sa…
Chceš si to najprv vyskúšať?
Správna odpoveď: C – nesmie vliecť iné motorové vozidlo
Vysvetlenie redakcie Autorady.sk
Za vozidlom, ktoré už ťahá príves, nesmieš vliecť žiadne ďalšie motorové vozidlo – ani auto, ani motocykel. Taká zostava by sa na ceste zvládala veľmi ťažko, najmä v zákrutách a pri brzdení.
Pokazené auto preto smie vliecť len vozidlo bez prívesu. Motocykel bez postranného vozíka zákon vliecť zakazuje úplne.
§ 34 ods. 5 zákona o cestnej premávke… Za motorovým vozidlom s prívesom sa nesmie vliecť iné motorové vozidlo. … Motocykel bez postranného vozíka ani malé elektrické vozidlo sa nesmie vliecť ani použiť ako vlečné vozidlo.
Zvládneš celý test?
40 otázok, 30 minút, rovnaké body ako na skúške.
Ďalšie otázky z okruhu
Všetky →- Ak sa pri vlečení motorového vozidla použije ako spojnica tyč…nesmie byť kratšia ako 1 m a dlhšia ako 6 m.
- Ak sa pri vlečení motorového vozidla použije ako spojnica lano…nesmie byť kratšie ako 2,5 m a dlhšie ako 6 m.
- Ak sa pri vlečení motorového vozidla použije ako spojnica lano, musí byť zreteľne označené…červenou zástavkou alebo štítkom s rozmermi najmenej 20 x 20 cm.
- Ak sa pri vlečení motorového vozidla použije ako spojnica tyč, musí byť zreteľne označená…striedavo priečnymi červenými a bielymi pruhmi so šírkou 7,5 cm.
- Diaľnicu môžu používať len vodiči…motorových vozidiel; iným účastníkom cestnej premávky je používanie diaľnice zakázané.
- Cestu pre motorové vozidlá môžu používať len vodiči…motorových vozidiel s najväčšou konštrukčnou rýchlosťou najmenej 60 km/h.
Otázky, odpovede a obrázky: oficiálne testové otázky Ministerstva vnútra SR. Vysvetlenia: redakcia Autorady.sk. Cvičný test nenahrádza skúšku na dopravnom inšpektoráte.
